shutterstock_114524698 6.8.2020

Medioiden yhteiskirjautumisjärjestelmän kehityshankkeen pilotointivaihe

 

Media-alan yhteiskirjautumisjärjestelmän (CIAM) kehityshankkeen pilotointivaiheesta pidettiin alan toimijoille avoin tiedotustilaisuus 25.6.2020. Kiinnostus hanketta kohtaan oli laajaa; tilaisuuteen osallistui yli 60 henkilöä. Alkusyksyn 2020 tarjontaa ja aikatauluja on hieman päivitetty tilaisuuden myötä esille nousseiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Tässä on päivitetty kooste etenemisen vaiheista ja aikataulusta. Tilaisuuksien lisäksi tulevina viikkoina toimitetaan lisää esittelymateriaalia hankkeesta.
Toivotamme kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan hankkeen tähän kehitysvaiheeseen!

Hankkeessa järjestetään seuraavat avoimet esittely- ja kehitystilaisuudet:

Esittely nykyisistä CIAM-toiminnallisuuksista pidetään pe 21.8.2020 klo 9:30-11:30 meet.google.com/zvp-pxdz-exa
Tässä esitellään käyttäjäpolut seuraaville toiminnallisuuksille: kirjautuminen (perusmuotoinen), siirtyminen mediasta toiseen, log out, itsepalveluportaali. Esittelyssä käydään läpi myös teknistä toteutusta.
HUOM! Tämä on suunnattu erityisesti hankkeen uusille osallistujille, esitys on kertausta keväältä 2020.

Jatkokehitysworkshopit:

Syyskauden alussa palveluun lisättävien uusien toiminnallisuuksien alustava esittely
ti 25.8. klo 13-16 meet.google.com/eks-rrmk-jpx

Tilaisuudessa tapahtuvan kommentoinnin ja palautteen perusteella kehitystyö näiden toiminnallisuuksien osalta saatetaan loppuun. Lisättävien toiminnallisuuksien valmiiden käyttäjäpolkujen esittely on ti 8.9. klo 12:30-14:30 meet.google.com/ssq-cuoe-bxa

Palvelun kaikki valmiit toiminnallisuudet esitteleviä demonstraatio-tilaisuus
järjestetään ti 29.9. klo 9-11 meet.google.com/mrr-qcmm-ghj

Nämä tilaisuudet on suunnattu sekä mediaan kirjautumisen ja mediapalvelujen tuoteomistajille, että käyttäjäkokemuksen suunnittelijoille. Myös tekniseen toteutuksen asiantuntijat saavat näistä hyvän yleiskuvan siitä, minkälaista ratkaisua ollaan luomassa. Varsinaiset kehitysympäristö-workshopit järjestetään erikseen, ks. alla.

Pilotointimahdollisuus testiympäristössä

Kaikki kiinnostuneet mediat voivat osallistua hankkeeseen tutustumalla palveluun testiympäristössä ja näin pilotoida ratkaisua. Testiympäristössä tapahtuvan tutustumisen tukemiseksi järjestetään useampia nk. intro-työpajoja, joissa autetaan alkuun hankkeeseen osallistumisessa ja testiympäristössä toimimiseen tutustumisessa perehdyttämällä mm. Developer Portalin käyttöön. Yhteisiä työpajoja järjestetään kerran kuussa kolme kertaa. Voit osallistua siihen, mikä sopii parhaiten omaan aikatauluusi:

 • ke 26.8. klo 13-16
 • ke 23.9. klo 13-16
 • to 22.10. klo 13-16

Intro-workshop on suunnattu erityisesti kehittäjille, ja workshopin sisältö on hyvin teknispainotteinen; näiden perehdytys-workshopien toteutuksesta vastaa Houstonin tiimi. Testiympäristössä tapahtuvan tutustumisen ja pilotoinnin aloittamiseksi, ota yhteys Media Metricsiin ajoissa ennen intro-työpajaa.

Intro-työpajaan osallistumisen jälkeen testiympäristökäyttäjille lähetetään kutsu tiistaisin klo 9:30 pidettävään kehittäjien yhteiseen viikkopalaveriin. Nämä tiistaipalaverit ovat Houstonin vetämiä, vapaamuotoisia videopalavereita, joissa käydään yhdessä läpi heränneitä kysymyksiä ja haetaan ratkaisuja mahdollisiin pulmiin. Palaverin kesto on max 1 h, vaihdellen viikoittain riippuen siitä, minkä verran aihetta yhteiskeskusteluun löytyy.

Migraatio ja asiakaspalvelun työkalut

SaaS-palveluna toimivan yhteiskirjautumisen yleisten toiminnallisuuksien kehittämisen ja pilotoinnin tukemisen tilaisuuksien lisäksi järjestetään omat workshop-kokonaisuudet aiheista migraatio ja asiakaspalvelun työkalut. Näitä on alkuperäisestä aikataulusta poiketen siirretty kehityshankkeen loppupuolelle, jotta kaikilla osallistujilla on mahdollisuus perehtyä ensin perustoiminnallisuuksiin edellä esiteltyjen workshoppien puitteissa.

Migraatio eli eri medioiden nykyisten asiakkaiden tuominen yhteiskirjautumisen asiakkaiksi.
Tämän aihepiirin workshop sisältöjä on tarkennettu, ja niille ilmoitetaan uudet ajankohdat:

 • Migraation kokonaisprosessi. Tässä sessiossa kuvataan migraation kokonaistoteutus, aikataulutus ja työnjako, sekä käydään läpi tiedonjakoperiaatteet ja juridiset näkökulmat yhteisrekisterin perustamisen taustalla.
  Tämä on suunnattu erityisesti liiketoimintavastaaville sekä hankkeesta kiinnostuneille legal/privacy-asioista vastaaville.
  Ajankohta: to 10.9.2020 klo 13-16 meet.google.com/kni-ippc-epu
 • Migraation käyttäjäpolut -esittely. Tässä workshop käydään läpi asiakaskokemuksen suunniteltu. Palautteen pohjalta tehdään korjaukset ja toteutetaan lopullinen versio. Tämä workshop on suunnattu sekä mediaan kirjautumisen ja mediapalvelujen tuoteomistajille, että käyttäjäkokemuksen suunnittelijoille ja tekniseen toteutuksen asiantuntijoille.
  Ajankohta: ma 21.9.2020 klo 13-15 meet.google.com/kid-cajm-cop

Asiakaspalvelun työkalut. Yhteiskirjautumisen aspa-tuelle toteutettujen työkalujen esittely on siirretty pidettäväksi sitten, kun muu kokonaisuus on valmis.

Media-alan yhteiskirjautumishankkeen (CIAM) workshopit syksyllä 2020:

kalenteri

Muut CIAM-kehityshankkeen tapahtumat ja aikataulu

Medioille järjestetään syksyllä 2020 yhteiskirjautumisjärjestelmästään liittyvä seminaari, jossa esitellään yhteis-CIAMin etuja ja sitä miten CIAMia on maailmalla hyödynnetty liiketoiminnan kehittämisessä.  Seminaarissa visioidaan myös jatkokehitysskenaarioita, joita voisi olla mahdollista toteuttaa yhteiskirjautumisalustan päälle.

Mediataloille toimitetaan esittelymateriaali osallistumisesta hankkeen tuotantovaiheeseen syyskuun 2020 alussa, ja sopimusmallista järjestetään erikseen juristeille ja liiketoimintapäätöksentekijöille suunnattu sopimusmallin yhteisesittely syyskuun aikana. Kaikki sopimusdokumentit tarkennettuine hinnoittelumalleineen toimitetaan tämän jälkeen kiinnostuneille pyynnöstä.

Kukin toimija tekee itsenäisen päätöksen yhteiskirjautumishankkeeseen mukaan lähtemisestä. Ehdolliset sitoutumiset hankkeeseen odotetaan ilmaistavaksi lokakuussa ke 27.10.2020 mennessä. Mikäli kiinnostus on riittävän laajaa ja hankkeen kustannustaso saadaan pidettyä tyydyttävällä tasolla erikokoisille osallistujille, esitellään hanke kilpailu- ja kuluttajaviranomaisille. Hankkeen toteutuspäätös tehdään, mikäli kilpailu- ja kuluttajaviranomainen ei löydä hankkeessa huomautettavaa.

MMF pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin, aikataulu päivittyy nettisivuillamme. Voit ilmoittautua myös tähän hankkeeseen liittyvän suoran sähköpostitiedotuksen piiriin lähettämällä yhteystietosi Media Metricsiin.

Yhteydenotot: Liisa Lundström, Media Metrics Finland Oy   liisa.lundstrom@mediametrics.fi +358 40 529 226

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *